Op het tabblad scènes is het ook mogelijk om animaties te maken. Animaties worden samengesteld uit scenes; er moet dus minstens één scène zijn om een animatie te kunnen maken.

selecteer bewerken en vervolgens de + in de linkerbovenhoek. Selecteer voeg een animatie toe.

Vervolgens moet u animatiestappen toevoegen. Stappen zijn scènes plus wachttijden. U kunt zoveel stappen toevoegen als u wilt. De weergegeven tijd naast de naam van de animatie is de totale tijdsduur van de animatie.

Voorbeeldanimatie:

•    Voeg scene rood toe, fade time 10 sec.

•    Voeg wachttijd toe 3 min

•    Voeg scene blauw toe, fade time 10 sec

•    Voeg wachttijd toe 5 min

•    Scène alles uit toevoegen, fade-tijd 10 sec

In deze animatie-instelling vervaagt rood in 10 seconden. De scéne rood blijft wel gedurende 3 minuten actief. Dan verandert de scene in blauw. Blauw  verdwijnt in 10 seconden en blijft 5 minuten actief.

In het gedeelte algemeen kunt u de herhaling van de animatie instellen. U kunt ook de naam, kleur en het pictogram wijzigen. Als u klaar bent met het bewerken van de animatie, selecteert u ‘Klaar’.

De animatie is niet zichtbaar op het tabblad scènes hij zal echter opnieuw verschijnen zodra u bewerken heeft geselecteerd.