Met de timerfunctie kun u een lijst met timers maken. Deze kunnen scenes of animaties starten of stoppen op bepaalde tijdstippen. U kunt bijvoorbeeld een lamp instellen om te branden tijdens kantooruren of ingestelde ganglichten dimmen tijdens de nacht.

Instellen werkt als volgt. Ga naar het tabblad Meer en selecteer Timers. Maak een nieuwe timer of selecteer een bestaande. Selecteer de scène of animatie die u wilt aansturen met deze timer.

Activeer de knop schakelaars on en stel de tijd in wanneer de scène zou moeten beginnen. U kunt doordeweeks of een specifieke datum gebruiken. U kunt een tijdstip instellen of de lokale zonsopgang en zonsondergang gebruiken om de scene in te schakelen.

Om zonsopgang / zonsondergang te kunnen gebruiken moet de locatie worden ingesteld. Zie het gedeelte netwerkinstellingen. Selecteer klaar om de wijzigingen te bevestigen.

Activeer de schakelaar off en selecteer het tijdstip waarop de scène zou moeten uitschakelen. De beschikbare opties zijn hetzelfde als die beschikbaar zijn voor de starttijd.

U kunt ook na selecteren en instellen hoe lang de scène aan zal blijven.

Selecteer ‘Klaar’ om de wijzigingen te bevestigen.