In het gedeelte schakelaars kunnen Casambi-switches zo worden geconfigureerd dat de lampen gemakkelijk draadloos kunnen worden bediend. Casambi-ready schakelaars en drukknoppen verschijnen onderaan de pagina schakelaars na het koppelen met het netwerk. Voor meer informatie over het gebruiken van standaard wandschakelaars met Casambi, kijkt u in de bijlage onder slimme schakelaars.

Xpress schakelaar activeren

De Casambi X-Press is een draadloze schakelaar die kan worden geplaatst waar de gebruiker hem nodig heeft. Hij geeft directe toegang tot alle belangrijke bedieningsfuncties van de Casambi-verlichting.

1.    Installeren druk op een van de twee preselectieknoppen op de X-Press en de Casambi app zal hem automatisch detecteren.

Als u een bestaande netwerk hebt, zal Casambi automatisch voorstellen om de X-Press toe te voegen aan dat netwerk. Selecteer “toevoegen aan mijn netwerk”.  Als er nog geen netwerk is aangemaakt, selecteert u ‘neem in gebruik’.

2.    Keuzeknoppen nadat u de X-Press-schakelaar aan het netwerk hebt toegevoegd gaat u naar het tabblad meer en selecteert u ‘schakelaars’ om de keuzeknoppen te configureren. Selecteer de X-Press-schakelaar in de lijst met beschikbare schakelaars en de configuratiepagina wordt geopend. U kunt vervolgens een lamp, scène, of een groep toewijzen aan elke knop. Het is ook mogelijk om ‘hervat automatisering’ voor een groep of voor een geheel netwerk in te stellen.

3.    Selecteer de toggle functie. Wanneer deze is geactiveerd, kunnen lampen worden in- en uitgeschakeld. Indien gedeactiveerd, zullen de lampen niet worden uitgeschakeld.

4.    Configureer de functie ‘lang indrukken is uit’. Deze optie betekent dat elke X-Press knop kan worden gebruikt om alle lampen in het netwerk uit te schakelen wanneer deze lang wordt ingedrukt.

U kunt de X-Press ook een andere naam geven en het bijbehorende pictogram wijzigen om identificatie vergemakkelijken. Selecteer klaar om de instellingen op te slaan.

Een X-Press ontkoppelen

Om het ontkoppelen te starten, drukt u eerst op een van de twee keuze knoppen. Er zijn twee manieren om een ontkoppeling uit te voeren. Door de optie apparaat ontkoppelen te selecteren op de pagina met schakelaarinstellingen of door over het apparaat naar links te vegen (in IOS) of te tikken en vast te houden (in Android).

Zorg ervoor dat de X-Press-schakelaar de oranje led's aan heeft wanneer u hem ontkoppelt. U moet snel handelen voordat hij zichzelf uitschakelt (en de led’s uit staan).