Wanneer u uw lampen voor het eerst in gebruik neemt, maakt de Casambi app automatisch een netwerk aan en voegt het de voor Casambi zichtbare lampen aan dat netwerk toe.

Standaard is het netwerk niet gedeeld, wat betekent dat de configuratie wordt alleen opgeslagen op het apparaat dat is gebruikt om het aan te maken. Dit betekent dat alleen dat apparaat de lampen kan besturen. Door het delen van het netwerk kunnen meerdere apparaten worden gebruikt voor hetzelfde Casambi netwerk. Dit betekent ook dat u support op afstand kunt inroepen. U selecteert hiervoor de pagina meer en vervolgens de netwerkinstellingen. U kunt nu het netwerk delen.

U kunt ook de netwerknaam wijzigen, de tijdzone instellen en de locatie van het netwerk aangeven. De locatie moet worden ingesteld als u timers wilt gebruiken die reageren op de lokale zonsopgang of zonsondergang.

U kunt vervolgens selecteren of u wilt dat de lampen in de buurt zichtbaar zijn in de app als pictogram. Deze selectie zal het ‘lampen in de buurt’ pictogram voor alle gebruikers in het netwerk verbergen.

De netwerkmodus en netwerkfrequenties kunnen dat alleen worden geconfigureerd als het netwerk voor de eerste keer wordt aangemaakt. Ze kunnen niet worden gewijzigd nadat een netwerk is in gebruik is genomen.

De standaardmodus voor het netwerk is gebalanceerd en dat is voor meeste netwerken de juiste instelling. Wanneer uw netwerk een zeer groot aantal lampen (100+) bevat en die fysiek dicht bij elkaar worden geplaatst kan de optie ‘betere prestaties’ worden gebruikt. Zie de ‘wijzigen netwerken’ sectie voor instructies voor het aanmaken van een nieuw netwerk.

Netwerkfrequenties worden altijd paarsgewijs gekozen. De eerste frequentie wordt gebruikt als de primaire frequentie en de de tweede frequentie wordt dan gebruikt als het mesh-netwerk storing detecteert op de primaire frequentie.

Zodra uw netwerkinstellingen zijn voltooid, selecteert u opslaan.

Tip: het is mogelijk om meerdere netwerken in één mobiel apparaat te configureren alle aangemaakte en bezochte netwerken worden dan vermeld in het netwerken scherm.