Via een gateway is het mogelijk om Casambi-enabled lampen op afstand te bedienen. Een netwerkbeheerder kan ook op afstand het netwerk configureren.

Om toegang op afstand mogelijk te maken, moet een Casambi-netwerk één IOS- of Android-apparaat als gateway gebruiken. De  instellingen voor delen voor het netwerk moeten open zijn, alleen wachtwoord beveiligd of beheerder.

Als u het gateway-apparaat wilt instellen, selecteert u gateway in de netwerkinstellingen. Als de gateway-optie grijs is en kan niet worden geselecteerd, dan staat het netwerk op niet gedeeld.

S

electeer de gateway-knop om de gateway in te schakelen op de apparaat. Als u een e-mailadres voor het netwerk instelt kunt u ook meldingen voor die e-mail inschakelen als de gateway om de een of andere reden is ontkoppeld.

Opmerking: de Casambi-gatewayfunctie is afhankelijk van apparaten en verbindingen van derden. Een foutloze werking kan daarom niet worden gegarandeerd.

Na het inschakelen van de gateway moet u ervoor zorgen dat:

1. De Casambi-app open staat altijd op het gateway apparaat, althans op de achtergrond.

2. Het gateway-apparaat een betrouwbare internetverbinding heeft.

3. Het gateway-apparaat een betrouwbare Bluetooth verbinding heeft met ten minste één Casambi-apparaat in het netwerk.

4. Automatische updates op het gateway-apparaat uit staan.

5. Het gateway-apparaat altijd aangesloten is op een stopcontact.

6. Alle energiebesparende opties van het apparaat uit staan.