Het schakelen met Casambi werkt ander dan je gewend bent.
Bij een wisselschakeling sluit je op de ene plaats het circuit en kun je het op een nadere plaats openen.

Bij Casambi activeer je met een schakelaar een Lamp, Groep of Scène.
Dit kun je vanaf meerdere plaatsen doen met zoveel schalaars als je wilt programmeren.
Ergo: als een lamp, groep of scène is geactiveerd via schakelaar 1, en op schakelaar 2 staat deze lamp groep of scene ook geprogrammeerd, zal de verlichting bij bediening van die schakelaar uitschakelen.