Casambi biedt slechts beperkte mogelijkheden om Philips Hue-lampen via wifi aan te sturen via een Philips Hue-bridge. Om een Philips Hue-bridge te detecteren, moet de optie "Philips Hue ingeschakeld" geactiveerd zijn in de App-instellingen.

De bediening van Philips Hue is beperkt tot handmatige bediening via de Casambi-app zelf. d.w.z. de Philips Hue-lampen kunnen alleen worden bediend met de handelingen in de app om de lampen handmatig te dimmen of scènes te selecteren. Je mobiele apparaat moet ook verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk als de Philips Hue-lampen om dit te laten werken.

Philips Hue-lampen werken niet met hetzelfde communicatieprotocol als Casambi en Casambi bluetooth-opdrachten tussen apparaten zijn gecodeerd. Directe bediening van apparaten die niet door Casambi zijn ingeschakeld, is dus niet mogelijk.

Directe controle is niet mogelijk vanaf een Casambi-apparaat of app-functie waarvoor de apparaten moeten communiceren via het Casambi mesh-netwerk. d.w.z. bediening via Casambi-geactiveerde schakelaars, sensoren of timerfunctionaliteit is niet mogelijk.